Traditioneel stucwerk

Strak, glad pleisterwerk

Pleisterwerk is een 3 tot 10 millimeter gladde wand- en plafondafwerking zonder naden die geschikt is als ondergrond om te behangen of te sausen (schilderen). Doordat het product niet egaal opdroogt, is altijd een nabehandeling vereist. Gecombineerd met mooie kleuren kan pleisterwerk een zeer strak resultaat opleveren en daarnaast is pleisterwerk gemakkelijk te repareren.

Schuurwerk

Schuurwerk creëert een zanderig oppervlak met draaiende vormen. Schuurwerk is op verschillende manieren aan te brengen, waardoor er veel variatie is in stijlen. Dit kunnen we u uiteraard van te voren laten zien. Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte van 5 tot 10 millimeter en hoeft niet perse gesaust te worden. Schuurwerk vergt het nodige vakmanschap, omdat het in één keer moet worden aangebracht voor een mooi gelijkmatig effect. Het moet dus snel en op professionele wijze gebeuren. Schuurwerk geeft uw woning een chique, levendige sfeer met een warme uitstraling.

Sierpleister

Sierpleister, ook wel Spachtelputz genoemd, is een kunststof gebonden pleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80 % uit witte, gebroken marmerkorrels en voor 20 % uit bindmiddel (lijm). Het kan aangebracht worden in diktes van 1 tot 4 millimeter. De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, fijn en middel.  Op iedere vlakke en draagkrachtige ondergrond kan sierpleister worden aangebracht zowel binnenshuis als buitenshuis. Het kleurenassortiment is oneindig, iedere gewenste kleur is te maken. Zo schept u makkelijk de sfeer en uitstraling in uw ruimte die voor u van toepassing is.

Raapwerk

Met raapwerk, ook wel uitvlakken genoemd, is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht/haaks te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te “rapen”. Raapwerk wordt vaak toegepast in ruimtes zoals badkamers en in kelders of bijkeukens of daar waar een rechte ondergrond verreist is voor een afwerking met tegels.

Sierlijsten & Ornamenten

Typerend aan oudere gebouwen is vaak het prachtige, overweldigende ornamentele stucwerk. De ornamentele stijl is echter niet alleen mooi in kastelen en oude herenhuizen. Ook voor moderne nieuwbouw en particuliere woningen zijn schitterende uitwerkingen mogelijk. De één geeft de voorkeur aan prachtige sierkrullen en bogen, een ander prefereert strakke lijsten. Het decoratief stucwerk is te maken in tal van maten en vormen en is bijna overal toepasbaar.

Wij maken graag voor u een ontwerp zodat u een beter beeld kunt krijgen van wat er mogelijk is voor uw pand of woning.

Al eeuwenlang is het versieren van wanden en plafonds met decoratief stucwerk een wijze om verzorgd en stijlvol wonen tot uitdrukking te brengen. Mede daardoor is de ornamentele stijl blijvend. Een aangename romantische sfeer tot een verrassende high end moderne stijl kan worden vormgegeven. De combinaties zijn eindeloos in ieder interieur.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in een van onze werkzaamheden, heeft u een vraag of wilt u graag een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op +31 6 44 25 74 60. U kunt ook mailen naar info@vanklerksen.nl. Wij helpen u graag verder!